„Václav Havel European Dialogues” – Concurs de eseuri adresat studenților SNSPA

În pregătirea Președinției Cehiei la Consiliul UE din a doua jumătate a acestui an, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) este partener în inițiativa Centrului Ceh din București de a marca Ziua Europei în cadrul unui forum de discuții dedicat studenților din principalele orașe din România.

Forumul, intitulat „Václav Havel European Dialogues“,va avea loc luni, 9 mai 2022, la București și urmărește să creeze o platformă de dialog cu privire la provocările cu care se confruntă Europa contemporană și Europa în care dorim să trăim în viitor, incluzând reflecții asupra evenimentelor curente din Ucraina și influența lor asupra democrațiilor noastre.

Evenimentul (susținut atât în limba română, cât și în limba engleză) se va axa pe 2 teme principale – „Democrația în Europa de astăzi” și „Provocări de mediu și securitate energetică”. În prima parte a evenimentului, vor fi prezentate contribuții ale unor experți din România și Cehia, iar în cea de-a doua parte, vor participa studenții selectați din principalele orașe din România, întrucât evenimentul are menirea de a amplifica vocile tinerilor pe probleme contemporane.

Studenții, masteranzii și doctoranzii SNSPA care doresc să participe la acest forum trebuie să trimită o lucrare/o prezentare în format PowerPoint, la adresa: miruna.troncota@dri.snspa.ro, până la data de 10 aprilie, ora 12 PM. Eseul poate fi realizat pe una din cele două teme de mai sus. Punctul de pornire al eseurilor  va fi un text la alegere, selectat din gândirea lui Vaclav Havel, pe care studenții îl vor comenta, adăugând propria opinie. Autorii primelor 5 cele mai convingătoare eseuri înscrise la fiecare secțiune vor fi invitați să le prezinte în format fizic, în cadrul Forum-ului internațional din data de 9 mai 2022 de la București. Studenții selectați vor primi, de asemenea, și un certificat de participare. Mai multe detalii despre eveniment, precum și citatele pe care le puteți alege pentru eseu, aici.

Comments are closed.
ADMITERE INFO
Fii la curent cu oferta de studii de masterat din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană, pentru anul 2024-2025
TUTORIAT

Evenimente