Practică de specialitate

DRIIE (Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană) de la SNSPA vă aduce oportunități de practică remarcabile!

✔️ Aveți șansa să vă dezvoltați abilitățile și cunoștințele în domeniul vostru de interes, fie că este vorba despre politici publice, relații internaționale sau alte domenii conexe.

✔️ Practica poate fi realizată în cadrul centrelor de cercetare din SNSPA sau în colaborare cu partenerii noștri externi.

✔️ Dacă sunteți interesați, completați formularul disponibil doar pentru studenții din anii 1 și 2. Acesta vă va ajuta să aplicați pentru locurile de practică oferite în cadrul institutelor noastre de cercetare și la partenerii externi.

📌 Atenție: Persoanele care doresc să efectueze practica individual, sunt îndemnate să nu completeze formularul, ci să folosească documentele disponibile pe platforma Moodle (Convenție, Portofoliu, Raport și Caiet), postate de profesorul de practică specific fiecărui masterat.

În cursul anilor universitari anteriori studenții au realizat individual stagiul de practică în cadrul unor ministere (Ministerul Societății Informaționale, Ministerul Afacerilor Externe), în cadrul unor fundații, ONG-uri (Clubul Academic de Studii Europene), instituții publice (prefectura Municipiului București, Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov), centre de cercetare (ex: CERT-RO, NATO Partnership Studies Centre, Centrul de Documentare Europeană, Centrul de Studii Europene, Institutul pentru Evaluarea Programelor și Politicilor Publice Europene).

Link-uri utile:

Practica se realizează între:

  1. Organizator de practică (SNSPA)
  2. Partener de practică (organizația sau instituția la care desfășurați stagiul de practică)
  3. Practicant (studentul care realizează stagiul de practică)

Pentru finalizarea cu succes a stagiului de practică va trebuie sa completați următoarele câmpuri specifice fiecărui masterat:

  • Formular convenție practică și portofoliu practică
  • Raport și caiet practică
  • Documentele trebuie semnate în cel puțin 2 exemplare (obligatoriu un exemplar pentru SNSPA/DRIIE și un exemplar pentru partenerul de practică)
  • Persoana de contact din partea DRIIE, care se va ocupa de centralizarea și semnarea documentelor, va fi profesorul de practică specific fiecărui masterat.
ADMITERE INFO
Fii la curent cu oferta de studii de masterat din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană, pentru anul 2024-2025
TUTORIAT

Evenimente