Directoarea Departamentului vă așteaptă să discutați
în fiecare Joi, între 11.00-14.00.
Programul masteral “Security and Diplomacy”, desfăşurat în limba engleză, este una dintre propunerile educaţionale ale Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană care încearcă să combine atât o bună pregătire conceptuală şi teoretică, cât şi o dimensiune practică semnificativă, aducând laolaltă nu numai multe dintre cele mai relevante nume în domeniu din România, ci şi actori implicaţi direct în practica diplomatică sau în studiile de securitate. Programul masteral continuă practic tradiţia universităţii de pregătire a specialiştilor pentru diplomaţie şi analiza de securitate, reuşind să atragă masteranzi atât din România, cât şi din străinătate, datorită formatului său modern şi interactiv.
Programul masteral “Security and Diplomacy” este conceput şi permanent actualizat pentru a oferi o înțelegere avansată a dinamicilor internaționale actuale pentru cei care doresc să își aprofundeze cunoștințele și să se pregătească pentru o carieră în domeniul diplomatic şi al studiilor de securitate.
Acest program permite studenților să analizeze complexitatea și procesele implicate în politica şi sistemul internațional. Cursurile acestui masterat oferă expunerea la subdomenii şi problematici centrale ale diplomaţiei şi securităţii, cum ar fi globalizarea, drepturile omului, acțiuni umanitare, dezvoltare economică, complexe regionale de securitate, studii regionale, teorii ale relaţiilor internaţionale, strategii de politică externă, studii de intelligence, studii de securitate, securitate energetică şi cibernetică, conflicte hibride şi asimetrice, diplomaţie publică, diplomaţie preventivă, practică şi protocol diplomatic, etc.
Cursurile sutn dublate de o paletă extinsă de activităţi şi exerciţii practice. În paralel cu programul de studiu propriu-zis, există mai multe conferinţe şi workshop-uri cu specialişti din România şi din străinătate, menite să completeze dimensiunea didactică. Astfel, absolvenţii programului dobândesc o veritabilă cunoaștere interdisciplinară extinsă în domeniul relațiilor internaționale, atât din punct de vedere practic, cât şi teoretic.
Programul se adresează absolvenţilor de studii universitare în regim Bologna (3 ani) sau absolvenţilor de studii universitare de lungă durată (4 ani sau peste).
Forma de învăţământ zi, 2 ani, 120 ECTS.
În cazul locurilor nesubvenţionate de la bugetul de stat, taxa de şcolarizare este de 500 euro/ semestru, respectiv 1000 EUR/an
Planul de învățământ cuprinde atât o serie de cursuri obligatorii, care au menirea de a pune bazele sau a consolida noţiunile şi conceptele fundamentale, cât şi o serie de cursuri opţionale, din care studenţii le pot alege pe cele care răspund cel mai bine ariei lor de interes.
Competențe
În urma acestui program masteral, absolvenţii vor dobândi următoarele competenţe:
Admiterea la programele de studii universitare de masterat din cadrul DRIIE se face exclusiv online, în ordinea descrescătoare a mediei de concurs, în corelaţie cu opţiunile candidatului/candidatei, în limita locurilor prezentate în oferta educaţională pentru anul universitar 2022-2023.
Media concursului de admitere la studii universitare de masterat (IF) este stabilită în urma susținerii unui interviu online, organizat pe data de 25 iulie 2022. Interviul constă în prezentarea eseului încărcat în prealabil în platforma admitere.snspa.ro. Interviul se organizează prin intermediul platformelor puse la dispoziție de universitate (Cisco Webex).
Consultați Ghidul pentru realizarea eseului de admitere.
Candidații pot alege masterate din ambele domenii:
Domeniul 1 de studii
|
cu predare în limba română:
cu predare în limba engleză:
|
Domeniul 2 de studii | cu predare în limba engleză/spaniolă:
|
Eseul de admitere se redactează în limba în care se desfășoară programul de masterat ales ca primă opțiune. În situația în care programul de masterat ales ca primă opțiune este în limba română, iar una dintre următoarele opțiuni este într-o limbă străină, candidatul/a va încărca și o scrisoare de motivație în respectiva limbă străină.
În situația în care un/o candidat/ă dorește să se înscrie la masterate din ambele domenii de studii, este necesară trimiterea a două eseuri, câte unul pentru fiecare domeniu (respectiv, domeniul “Relații internaționale și studii europene” și domeniul “ Ştiinţe politice”).
Candidații pot opta pentru cel mult 3 programe masterale, ierarhizându-și opțiunile.
Eseul se va încărca o singură dată, pentru fiecare domeniu (indiferent de numărul de opțiuni) și textul va viza prima opțiune din cadrul acelui domeniu.
Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană oferă celor care doresc să participe la examenul de admitere TUTORIAT ONLINE.
Pentru a obține mai multe informații: admitere@dri.snspa.ro
Recomandăm realizarea eseului academic (5-10 pagini) pe un subiect care se încadrează în următoarele arii tematice: