FAQ

Q: Dacă am mai multe opțiuni de programe masterale (toate în cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană), câte interviuri susțin?

A: Un singur interviu, în cadrul comisiei aferente primei opțiuni. Tema prezentată va face parte din subiectele posibile pentru programul masteral selectat ca primă opțiune.

Q: Dacă am mai multe opțiuni de programe masterale (toate în cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană), câte scrisori de motivație încarc?

A: O singură scrisoare, dacă toate programele masterale selectate între opțiuni se desfășoară în aceași limbă (RO/EN). Două scrisori, dacă aveți opțiuni de programe în mai multe limbi străine.

Q: Dacă am mai făcut un an de studiu finanțat de la buget la un alt program masteral, sunt eligibil pentru un loc subvenționat?

A: Da, poate fi subvenționat de la buget încă un an de studiu. În total pot fi subvenționați doi ani de studiu, la masterat.

A: 

Q: În ce limbă se desfășoară interviul de admitere?

A: În limba de predare a masteratului ales ca primă opțiune.

 

Q: Pot depune candidaturi la mai multe structuri din cadrul SNSPA?

A: Da, folosind câte un cont/dosar de înscriere online pentru fiecare structură. 

Q: Dacă am candidaturi la mai multe structuri din cadrul SNSPA, plătesc taxa de înscriere de mai multe ori?

A: Taxa de înscriere (80 RON) se achită o singură dată, indiferent de numărul de opțiuni și indiferent dacă acestea fac parte din oferta mai multor structuri/Facultăți.

 

Q: Este necesar să însoțim prezentarea temei din cadrului interviului de un material .ppt (power point)?

A: Nu. Tema aleasă de candidat/candidată va fi dezvoltată în cadrul interviului online in 5-7 min.  

ADMITERE INFO
Fii la curent cu oferta de studii de masterat din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană, pentru anul 2024-2025
TUTORIAT

Evenimente