Directoarea Departamentului vă așteaptă să discutați
în fiecare Joi, între 12.00-17.00.
Abordarea curriculară este interdisciplinară, din perspectiva științelor politice, și presupune cunoștințe de bază în cel puțin una dintre specializările: Științe Politice, Sociologie, Administrație Publică, Administrație europeană, Relații internaționale și integrare europeană, Drept, Drept european, Comunicare și relații publice, Psihologie, Filosofie.
Misiunea principală a acestui program de masterat este de a forma specialiști calificați în domeniul relațiilor externe, segment de pe piața muncii aflat în continuă expansiune și diversificare. Atât prin calitatea planului de învățământ, cât și prin pregătirea profesională și academică a corpului profesoral, masteratul în „Diplomație și negocieri” are capacitatea de a oferi studenților săi nu doar cunoștințele esențiale, însă de a le dezvolta și competențele și abilitățile necesare pentru a face față exigențelor unei cariere în domeniul relațiilor internaționale.
Masteranzii vor fi încurajați și susținuți (inclusiv prin recomandări din partea profesorilor, în raport de performanțele academice) să participe în cadrul unor stagii de internship plătite de organizații internaționale (diverse agenții și structuri ale ONU la Geneva, Viena, New York, Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene, Parlamentul European, Serviciul European de Acțiune Externă la Bruxelles sau în cele peste 130 de delegații ale Uniunii Europene din toată lumea, la sediul central al NATO sau Adunarea Parlamentară a NATO, Consiliul Europei, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, Banca Mondială, Uniunea Africană, etc.). Obținerea unei astfel de experiențe practice la nivel internațional va constitui un avantaj considerabil pentru orice viitoare carieră în domeniul relațiilor externe, diplomației și negocierilor sau care necesită adaptabilitate în medii multiculturale.
Programul se adresează absolvenţilor de studii universitare în regim Bologna (3 ani) sau absolvenţilor de studii universitare de lungă durată (4 ani sau peste).
Forma de învăţământ zi, 2 ani, 120 ECTS.
În cazul locurilor nesubvenţionate de la bugetul de stat, taxa de şcolarizare este de 1400 lei/ semestru, respectiv 2800 lei/an.
Planul de învățământ cuprinde atât o serie de cursuri obligatorii, care au menirea de a pune bazele sau a consolida noţiunile şi conceptele fundamentale, cât şi o serie de cursuri opţionale, din care studenţii le pot alege pe cele care răspund cel mai bine ariei lor de interes. Planul de învăţământ vă permite să aflaţi exact câte cursuri veţi avea pe semestru, care sunt şi cum le puteţi urma, pentru a acumula cele 120 de credite transferabile.
Ulterior absolvirii programului masteral, veți fi pregătit/ă pentru a face față cu brio unui concurs/interviu de angajare la:
În cadrul sesiunii iulie 2023, Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană (DRIIE) din cadrul SNSPA organizează concurs de admitere pentru 10 programe masterale, în domeniile Științe Politice și Relații Internaționale.
Dosarul de admitere se încarcă online, pe platforma admitere.snspa.ro.
Media concursului de admitere la studii universitare de masterat (IF) este obținută în urma susținerii unui interviu de admitere. Interviul va fi organizat online luni, 24 iulie.
Candidații care optează (atât pentru locurile bugetate cât și pentru cele cu taxă) la oricare dintre programele masterale ale Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană (DRIIE) trebuie să includă în dosarul de admitere documentele de identificare și validare a parcursului academic prealabil, însoțite de o scrisoare de motivare, redactată în limba română și/sau engleză, după cum urmează:
Scrisoarea de motivare nu intră în calculul notei de admitere. În cazul admiterii pentru masteratele cu predare în limba engleză/spaniolă, această scrisoare este necesară pentru certificarea competenței lingvistice a candidaților, se notează cu calificativul „admis” sau „respins” și nu intră în calculul notei de admitere.
Candidații pot alege masterate din ambele domenii, pe care le vor selecta în platformă în ordinea preferințelor:
Domeniul 1 de studii
Științe politice
|
cu predare în limba română:
cu predare în limba engleză:
|
Domeniul 2 de studii
Relații internaționale |
cu predare în limba engleză/spaniolă:
|
Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană oferă celor care doresc să participe la examenul de admitere TUTORIAT ONLINE în vederea pregătirii interviului sau pentru alegerea masteratului adecvat în raport cu planul de carieră.
Pentru a obține mai multe informații: admitere@dri.snspa.ro