Studenții DRIIE care au coordonat exercițiul MAEDRI din acest an au fost invitați la Ministerul Afacerilor Externe.

Pe data de 28 martie, studenții DRIIE care au coordonat exercițiul MAEDRI din acest an au fost invitați la Ministerul Afacerilor Externe. La întâlnire a participat doamna Luminița Odobescu, ministrul afacerilor externe, domnul Radu Filip, purtătorul de cuvânt al MAE, și doamna Irina Stoica, director adjunct al Direcției Purtător de Cuvânt și Relații cu Mass-Media.

Ministrul afacerilor externe i-a felicitat pe studenți pentru încă o ediție reușită a proiectului MAEDRI (deja ajuns la a 9-a ediție), jocul de simulare a activității unui minister de externe care reunește studenții DRIIE de la toate masteratele. Studenții au avut ocazia să afle mai multe despre activitatea unui minister de externe, au pus întrebări și au dialogat cu reprezentanții MAE.

Pentru studenți a fost o încununare a eforturilor lor de a coordona un exercițiu care a reunit circa 130 de participanți, fiind o experiență extraordinară în a înțelege, dincolo de teorie, relațiile internaționale și, pentru mulți dintre ei, un pas înainte în alegerea carierei, poate chiar în Ministerul Afacerilor Externe al României.

Studenții au fost însoțiți de profesorul coordonator al exercițiului de simulare, prof. univ. dr. Mihai Cercel.

Comments are closed.
ADMITERE INFO
Fii la curent cu oferta de studii de masterat din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană, pentru anul 2024-2025
TUTORIAT

Evenimente