Directoarea Departamentului vă așteaptă să discutați
în fiecare Joi, între 12.00-17.00.
Programul de masterat a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, nr. 3628/2008, publicat în Monitorul Oficial nr. 721/2008.
Masteratul „Relații Internaționale şi Integrare Europeană” este un program interdisciplinar, creat pentru pregătirea viitorilor profesioniști din domeniul relațiilor externe, diplomație, instituții de securitate națională, organizații nonguvernamentale internaționale.
Într-o lume aflată într-o continuă schimbare, cursanții vor beneficia de o gamă variată de cursuri precum: mari teme ale politicii mondiale, teoria relațiilor internaționale, instituțiile şi politicile Uniunii Europene, partidele şi organizațiile politice ale Uniunii Europene, relațiile UE cu alte organizații internaționale etc. Pentru a se familiariza cu dinamicile internaţionale actuale, a înţelege procesul decizional, tehnicile de negociere uzitate, limbajul diplomatic, studenţii vor fi implicaţi în numeroase simulări pe diferite modele de organizaţii internaţionale şi analiza SWOT, prezentări, conferinţe și worshop-uri moderate de experţi recunoscuţi la nivel internaţional.
Programul se adresează absolvenţilor de studii universitare în regim Bologna (3 ani) sau absolvenţilor de studii universitare de lungă durată (4 ani sau peste).
La finalizarea studiilor, absolventele/absolvenții vor avea certificate competențe de bază aferente ocupației de politolog, precum și competențe complementare de ofițer relații internaționale, conform clasificării ESCO (European Skills, Competences, Qualifications and Occupations).
Forma de învăţământ zi, 2 ani, 120 ECTS.
În cazul locurilor nesubvenţionate de la bugetul de stat, taxa de şcolarizare este de 1750 lei/ semestru, respectiv 3500 lei/an.
Planul de învățământ cuprinde atât o serie de cursuri obligatorii, care au menirea de a pune bazele sau a consolida noţiunile şi conceptele fundamentale, cât şi o serie de cursuri opţionale, din care studenţii le pot alege pe cele care răspund cel mai bine ariei lor de interes. Planul de învăţământ vă permite să aflaţi exact câte cursuri veţi avea pe semestru, care sunt şi cum le puteţi urma, pentru a acumula cele 120 de credite transferabile.
Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană (DRIIE) din cadrul SNSPA organizează concurs de admitere pentru 10 programe masterale, în domeniul Științe Politice și Relații Internaționale.
Media concursului de admitere la studii universitare de masterat (IF) este obținută în urma susținerii unui interviu de admitere. Candidații vor alege o tematică pe care o vor aborda în cadrul interviului, dintre cele disponibile aici (orientativ, lista va fi actualizată pentru sesiunea de admitere 2025)
Candidații care optează (atât pentru locurile bugetate cât și pentru cele cu taxă) la oricare dintre programele masterale ale Departamentului (DRIIE) trebuie să includă în dosarul de admitere:
Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană oferă celor care doresc să participe la examenul de admitere TUTORIAT ONLINE în vederea pregătirii interviului sau pentru alegerea masteratului adecvat în raport cu planul de carieră.
Pentru a obține mai multe informații: admitere@dri.snspa.ro