Directoarea Departamentului vă așteaptă să discutați
în fiecare Joi, între 12.00-17.00.
Masteratul „Evaluarea politicilor şi a programelor publice europene” oferă celor care îl urmează posibilitatea de a dobândi competențe în ceea ce privește evaluarea de proiecte şi managementul fondurilor europene, scrierea si implementarea proiectelor europene, metodele de evaluare economică şi de cercetare socială, teorii şi practici de evaluare a politicilor şi programelor publice, elemente de audit şi evaluare financiară, etc.
Calificarea de evaluator de programe și politici publice europene a fost validată de către Autoritatea Națională pentru Calificări. Validarea acestei calificări se bazează pe faptul că specializarea propusă are un caracter inovativ și prezintă interes pentru comunitatea academică, fiind în același timp conectată cu cerințele pieței la nivel naţional și internaţional. Astfel, această specializare nu doar contribuie la acoperirea unei arii importante pentru învățământul superior din România, dar și răspunde unei nevoi reale a societății, vizând reducerea deficitului de specialiști în evaluarea propunerilor de proiecte cu finanțare din partea Uniunii Europene.
Abilitățile practice vor fi consolidate prin internship-uri cu durata cuprinsă între 2 săptămâni şi 3 luni, realizate în cadrul unor instituții sau organizații precum Ministerul Fondurilor Europene, Organisme Intermediare, Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, Institutul de Evaluare, Ernst & Young, etc.
Programul se adresează absolvenţilor de studii universitare în regim Bologna (3 ani) sau absolvenţilor de studii universitare de lungă durată (4 ani sau peste).
La finalizarea studiilor, absolventele/absolvenții vor avea certificate competențe de bază aferente ocupației de politolog, precum și competențe complementare de ofițer politici publice și responsabil monitorizare și evaluare, conform clasificării ESCO (European Skills, Competences, Qualifications and Occupations).
Forma de învăţământ zi, 2 ani, 120 ECTS.
În cazul locurilor nesubvenționate de la bugetul de stat, taxa de școlarizare este de 1.750 lei/semestru, respectiv 3.500 lei/an.
Planul de învățământ cuprinde atât o serie de cursuri obligatorii, care au menirea de a pune bazele sau a consolida noţiunile şi conceptele fundamentale, cât şi o serie de cursuri opţionale, din care studenţii le pot alege pe cele care răspund cel mai bine ariei lor de interes.
Absolvenții masteratului vor avea competențe ȋn:
Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană (DRIIE) din cadrul SNSPA organizează concurs de admitere pentru 10 programe masterale, în domeniul Științe Politice și Relații Internaționale.
Media concursului de admitere la studii universitare de masterat (IF) este obținută în urma susținerii unui interviu de admitere. Candidații vor alege o tematică pe care o vor aborda în cadrul interviului, dintre cele disponibile aici (orientativ, lista va fi actualizată pentru sesiunea de admitere 2025)
Candidații care optează (atât pentru locurile bugetate cât și pentru cele cu taxă) la oricare dintre programele masterale ale Departamentului (DRIIE) trebuie să includă în dosarul de admitere:
Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană oferă celor care doresc să participe la examenul de admitere TUTORIAT ONLINE în vederea pregătirii interviului sau pentru alegerea masteratului adecvat în raport cu planul de carieră.
Pentru a obține mai multe informații: admitere@dri.snspa.ro