SNSPA rămâne în mediul online la începutul semestrului al II-lea al anului universitar 2021-2022

Începând din 21 februarie 2022, când va debuta la SNSPA cel de-al doilea semestru al anului universitar 2021-2022, toate activitățile didactice se vor desfășura în mediul online, pe platformele de e-learning ale structurilor academice ale universității. Conducerea SNSPA a luat această decizie, analizând situația epidemiologică actuală din România, în vederea limitării unei eventuale creșteri rapide a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul profesorilor, studenților și personalului administrativ din cadrul SNSPA.

Un element important în luarea acestei decizii îl reprezintă noua cercetare realizată de o echipă de experți coordonată de prof. univ. dr. Alfred Bulai, formată din cadre didactice ale Departamentului de Sociologie al Facultății de Științe Politice (SNSPA). Rezultatele chestionarelor completate online de studenți și profesori SNSPA au indicat preferința respondenților pentru desfășurarea activităților de curs și seminar, în sistem online, în condițiile menținerii stării de alertă.

“Suntem în faza de creștere accelerată a acestui val epidemic, cu un record zilnic de noi îmbolnăviri. După cum se poate vedea, numărul de persoane infectate este foarte mare de la o zi la alta. În acest moment, cea mai prudentă decizie este să păstrăm aceleași măsuri de prevenție împotriva COVID-19 și să rămânem în mediul online, având în vedere că semestrul al doilea începe în curând. Din cercetarea realizată de echipa de sociologi de la Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA, 66% dintre studenții de la programul de licență, 91 % dintre masteranzi și 65% dintre cadrele didactice ale universității își doresc continuarea procesului de educație în regim online în semestrul al II-lea. Îi asigurăm pe studenții și pe profesorii noștri că, în cazul în care incidența cazurilor de COVID-19 va scădea sub nivelul de 1 la mie în Municipiul București și în funcție de situația epidemiologică la nivel național, conducerea universității va reevalua posibilitatea revenirii în sediul universității, atât pentru desfășurarea cursurilor, cât și pentru organizarea sesiunii de examene, precum și a examenelor de finalizare a studiilor de licență și de masterat, după consultarea tuturor actorilor implicați în comunitatea academică.”, a susținut rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

SNSPA rămâne în mediul online la începutul semestrului al II-lea al anului universitar 2021-2022

Comments are closed.
ADMITERE INFO
Fii la curent cu oferta de studii de masterat din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană, pentru anul 2024-2025
TUTORIAT

Evenimente