Printati aceasta pagina

ADMITERE

 Admitere online la masteratele Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană (SNSPA) - sesiunea SEPTEMBRIE 2020

Masteratele Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană sunt concepute şi derulate cu obiectivul strategic de a oferi studenților competenţe esenţiale pentru o carieră de succes în aria profesională dinamică a relaţiilor internaţionale şi integrării europene. Oferta educațională a Departamentului este adaptată la noile cerințe și provocări ale unei societăți tot mai globalizate din care România face parte.

Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană oferă studenţilor săi o gamă largă de programe de masterat, din diverse arii de interes: relaţii internaţionale, diplomaţie și negociere, studii europene, programe şi politici europene, studii de securitate, studii latino-americane sau dezvoltare şi cooperare internaţională.

Programe de masterat la care vă puteți înscrie sunt:

Învățământ cu frecvență (IF)

Domeniul Ştiinţe politice

Domeniul Relații internaționale și studii europene

 

Condițiile de admitere

Media concursului de admitere la studii universitare de masterat (IF) este obținută în urma evaluării eseului de admitere.

Informații suplimentare

Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană va afișa pe website condițiile specifice pentru redactarea eseului și grila de evaluare. Eseul de admitere se va redacta în limba în care se desfășoară programul de masterat ales ca primă opțiune, iar comisia de evaluare va nota eseul fără prezentare din partea candidatului.

Candidații vor putea alege masterate din ambele domenii: Relații internaționale și studii europene sau Ştiinţe politice. În situația în care un/o candidat/ă dorește să se înscrie la ambele domenii, este necesară trimiterea a două eseuri, câte unul pentru fiecare domeniu (respectiv, domeniul “Relații internaționale și studii europene” și domeniul “ Ştiinţe politice”). În cadrul fiecărui domeniu, candidații pot opta pentru toate masteratele oferite, ierarhizându-și opțiunile.

Eseul se va încărca o singură dată, pentru fiecare domeniu (indiferent de numărul de opțiuni) și textul va viza prima opțiune din cadrul acelui domeniu, cu excepția situației în care programul de masterat ales ca primă opțiune este în limba română, iar una dintre următoarele opțiuni este într-o limbă străină, în acest caz, candidatul/a va încărca și o scrisoarea de motivație în respectiva limbă străină.

Găsiţi cerinţele fiecărui program, accesând paginile masteratelor de mai sus.

Etapele admiterii online la masteratele Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană

Anul acesta, înscrierea pentru programele noastre de masterat se face doar online. Te invităm, de aceea, să urmezi acești pași:

Pasul 1: Accesează platforma de admitere online la adresa admitere.snspa.ro, de pe orice dispozitiv de tip desktop PC, laptop, tabletă, telefon mobil, cu acces la rețeaua de internet, și deschide-ţi un cont de utilizator.

Pasul 2: Completează câmpurile obligatorii corect și complet și încarcă documentele solicitate. (certificatul de naștere, actul de identitate și, dacă este cazul, certificatul de căsătorie – toate scanate sau fotografiate)

Pasul 3: Selectează Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană și programele de studii la care vrei să te înscrii. Ierarhizează opțiunile tale prin mutarea opțiunilor mai sus sau mai jos.

Pasul 4: Încarcă eseul de admitere, conform condițiilor de admitere

Pasul 5: Achită taxa de înscriere.

Pasul 6: Încarcă dovada promovării examenului de licență. După susținerea examenului de licență, completează în platforma de admitere online media obținută și încarcă dovada promovării.

Pasul 7: Urmărește website-ul Departamentului pentru a vedea lista candidaților admiși pe locurile de la buget și taxă la Departamentul de Relații Internaționale și Integrare, confirmă locul la programul de studii la care ai fost admis(ă) și înmatriculează-te!

Ai nevoie de informații suplimentare? Echipa noastră de admitere va fi disponibilă permanent pentru orice întrebare cu privire la procesul de admitere online.

Ne poți contacta la admitere@dri.snspa.ro.

CALENDAR ADMITERE SEPTEMBRIE 2020:

Înscrieri:          1-14 SEPTEMBRIE 2020  https://adm.snspa.ro/startm.php

Afișare rezultate:  18 SEPTEMBRIE 2020 

Înmatriculare și confirmare loc : 21 - 23 SEPTEMBRIE 2020

1. Incărcarea unui eseu academic aproximativ 5-7 pagini în limba română sau engleză, pe o temă legată de tematica programului de masterat pentru care se optează, redactat cu Times New Roman de 12 la 1,5 rânduri.

Baremul pentru elaborarea eseului academic aici.

Dacă doriți să beneficiați de îndrumare în vederea elaborării eseului academic ne puteți scrie pe adresa admitere@dri.snspa.ro. Introduceți în titlul mail-ului "Solicitare tutoriat eseu -denumire master"

2. Curriculum vitae (CV); (urmează a fi încărcat împreună cu eseul academic, ambele se salvează într-un singur fișier MS Word, PDF)

Pentru a afla mai multe informații despre procesul de admitere accesați http://dri.snspa.ro/admitere  și vă preînscrieți aici , sau contactați-ne pe adresa admitere@dri.snspa.ro.

Pentru înscriere trebuie achitată taxa de 80 de RON în contul BRD: RO56 BRDE 445S V003 5890 4450 (Plata se poate face la orice sucursală BRD sau online la înscrierea pe platformă).  

Înscrierea candidaților se va face pe platforma SNSPA, vă rugăm să urmați pașii de preînscriere pentru a primi datele ulterioare de înscriere oficială cu documente, taxa de înscriere sau modificări ulterioare.

Programele se adresează absolvenţilor de studii universitare de licenţă, fiind structurate pe patru semester şi corespunzând unui număr de MINIM 120 de credite de studio transferabile (ECTS).

Candidatii care optează pentru un loc in regim cu taxa vor fi admisi pe baza mediei acordate eseului, în ordine descrescătoare.