Printati aceasta pagina

EVENIMENTE

mar 3, 2017

Lansare de Carte - POLITICILE EUROPENE DE COOPERARE PENTRU DEZVOLTARE


Categorie: Alerte
Postat de: mihaela
INVITAȚIE
 
Lansare de Carte
POLITICILE EUROPENE DE COOPERARE PENTRU DEZVOLTARE
Între relații publice internaționale și politici publice
 
9 martie 2017
 

Școala Națională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prin Institutul pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare (ICID) și editura Tritonic au plăcerea de a vă invita la lansarea de carte a lect. univ. dr. Victor Negrescu, intitulată „Politicile europene de cooperare pentru dezvoltare. Între relații publice internaționale și politici publice”.

Evenimentul reunește membri ai mediului academic și ai societății civile, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, experți, cercetători, antreprenori sociali și studenți, și va reprezenta un bun prilej pentru a stimula dialogul cu privire la rolul politicilor de asistență pentru dezvoltarea la nivel european și național în contextul discuțiilor despre bugetul european, criza refugiaților și proiectele privind viitorul Europei.

Lansarea de carte va avea loc la sediul SNSPA din Bd. Expoziției nr. 30A (sala multifuncțională, parter), joi, 9 martie 2017, începând cu ora 17.00.Vă rugăm să confirmați prezența dumneavoastră până la data de 8 martie 2017, pe e-mail la adresa icid@snspa.ro.

Despre carte

Uniunea Europeană are alocate, pentru perioada 2014-2020, peste 80 de miliarde de euro pentru politicile de cooperare pentru dezvoltare, atât la nivelul bugetului Comisiei Europene, cât și la nivelul Fondului European pentru Dezvoltare. Au aceste fonduri efectul scontat în țările în curs de dezvoltare, mai ales în contextul amplitudinii fenomenului migrației? Care este impactul real al acestor politici de asistență pentru dezvoltare și în ce măsură statele membre respectă principiile europene în materie?

„Politicile europene de cooperare pentru dezvoltare. Între relații publice internaționale și politici publice” este o lucrare menită să răspundă la aceste întrebări, ilustrând, de asemenea, importanța politicilor de asistență pentru dezvoltare în difuzarea culturii și valorilor europene. Cartea se bazează pe o perspectivă academică, urmărește definirea conceptului de cooperare pentru dezvoltare și identificarea procesului decizional prin care sunt elaborate astfel de politici. În acest sens, autorul propune o serie de noi mecanisme de analiză privind acest domeniu, folosind exemplele mai multor țări donatoare europene, ale unor state beneficiare, dar și politica Uniunii Europene în materie.

Editura Tritonic recomandă volumul atât celor interesați de un curs introductiv pe această temă, cât și celor dornici să afle mai multe despre un domeniu vast și definitoriu pentru acțiunea externă a Uniunii Europene.

Despre autor

Victor Negrescu este lector universitar doctor din anul 2011, fiind cadru universitar asociat al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană, începând cu anul 2013. În cadrul SNSPA, coordonează masterul în limba engleză Development, International Cooperation and Humanitarian Aid și conduce Institutul pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare.

Absolvent al Școlii Doctorale a SNSPA, cu un parcurs academic în cadrul Colegiului European din Bruges, Victor Negrescu este titular al unui MBA în co-tutelă al Academiei de Studii Economice și CNAM Paris, precum și absolvent al unui program masteral în cadrul IEP Grenoble. Autor al mai multor articole în domeniul cooperării pentru dezvoltare, Victor Negrescu este în prezent membru în Parlamentul European.