Printati aceasta pagina

EVENIMENTE

mai 28, 2020

Peste 100 de tineri din întreaga lume s-au reunit pentru a discuta despre Viitorul Educației în cadrul celei de-a X-a Întâlniri Globale Virtuale a Tinerilor Scholas


Categorie: Alerte
Postat de: mihaela

27 mai a fost ziua celebrării celei de-a X-a Întâlniri Globale Virtuale a TinerilorScholas. Lansate pe 27 martie ca răspuns la criza globală provocată de COVID-19, întâlnirile virtuale au creat un spațiu în care vocea tinerilor să fie auzită. Pentru a marca această zi specială, tinerii au răspuns la invitația Scholas și UNESCO de a reflecta asupra viitorului educației.

În cadrul celei de-a Zecea Întâlniri Virtuale, tinerilor li s-a propus să reflecteze asupra potențialului de schimbare a sistemelor educaționale, în marja inițiativei globale a UNESCO privind Viitorul Educației. La începutul evenimentului, ElisaGuerra, membră a Comisiei Internaționale UNESCO #FuturesofEducation, le-a transmis tinerilor că: ”Școala pe care ne-o imaginăm trebuie să ne formeze extrem de capabili și profund umani; astfel, dorim să vă numim ambasadori ai speranței, care să ne ajute să ne imaginăm această școală și să o construim”.

 

Tinerii au răspuns la acest apel prin redactarea unor scrisori către elevii viitorului în care au vorbit despre ceea ce simt că trebuie schimbat în educație. Apelul cel mai important a fost pentru o educație care să umanizeze relațiile dintre profesori și elevi, în care fiecare copil și tânăr să poată participa, parte dintr-un sistem ”ghidat de pasiune și aspirații”. Amintind de originea școlii (gr. Skhole – timp liber), aceștia și-au imaginat școala viitorului ca un spațiu în care elevii să își poată descoperi talentele și pasiunile.

Peste 100 de tineri din peste 60 de orașe ale lumii, inclusiv București, au participat în ultimele două luni în cadrul acestor reuniuni virtualeși au reflectat asupra unor teme fundamentale precum timpul, Celălalt, frica sau libertatea. Dincolo de a crea un spațiu în care tinerii din toată lumea au putut să-și împărtășească experiențele, aceste întâlniri au creat posibilitatea creșterii intensității emoțiilor de bază și secundare în cadrul grupului de participanți:

 

Sursa: Studiul de Impact realizat de Echipa de Evaluare a Fundației ScholasOccurrentes

Prin intermediul acestor întâlniri, Scholas urmărește să-și îndeplinească misiunea de a crea o Cultură a Întâlnirii, reunind tinerii pentru construirea unei educații creatoare de sens.

Fundația ScholasOccurrentes este o organizație internațională de Drept Pontifical prezentă în 190 de țări de pe cinci continente și care, prin rețeaua sa, integrează jumătate de milion de rețele educaționale, inclusiv Centrul Regional ScholasOccurrentes din cadrul SNSPA, coordonat de prof. univ. dr. Iordan Gh. Bărbulescu.

Puteți urmări activitatea Fundație pe:

-          site-ul web: https://www.scholasoccurrentes.org/en/

-          Facebook: https://www.facebook.com/scholasoccurrentes

-          Twitter: https://twitter.com/InfoScholas

-          Instagram: https://www.instagram.com/scholasoccurrentes/