Printati aceasta pagina

EVENIMENTE

feb 14, 2019

DRIIE devine membru al European Association of Development Research and Training Institutes (EADI)


Categorie: Alerte
Postat de: mihaela
Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană (DRIIE), parte a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, a devenit membru al rețelei European Association of Development Research and Training Institutes, cea mai cunoscută rețea europeană de institute, cercetători și studenți specializați în domeniul studiilor de dezvoltare. În cadrul DRIIE deja funcționează un program masteral (Development, International Cooperation and Humanitarian Aid) și un institut de cercetare (Institutul pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare) pe acest domeniu.
 
 
Asumându-și rolul de lider în cercetarea privind dezvoltarea la nivel european, EADI reunește experți și cercetători în domeniu, facilitând participarea membrilor săi la activități și schimburi internaționale de experiență. Rezultatele cercetărilor realizate de membrii EADI se regăsesc în reviste recunoscute la nivel internaționale, precum European Journal of Development Research.
 
Printre membrii EADI se regăsesc centre de cercetare specializate în dezvoltare, instituții academice de rang înalt, ONG-uri de profil și asociații științifice. Totodată, EADI colaborează îndeaproape cu diverse entități asociate – agenții guvernamentale, companii private. Membrii rețelei se reunesc anual în cadrul unor seminarii, cu scopul de a combina rezultatele cercetării cu aspecte de ordin practic, în căutarea unor soluții la problemele actuale din domeniu.
 
De asemenea, o dată la trei ani EADI organizaează o Conferință Generală, dedicată unui unui subiect de interes comun, la care iau parte toți membrii și partenerii rețelei. Conferința reprezintă un spațiu de reflexie și schimb de rezultate ale cercetpărilor, precum și o platformă de lansare a propunerilor privind modul în care pot fi soluționate problemele actuale de la nivel global. Următoarea Conferință va avea loc în vara anuluii 2020, având ca temă centrală ”Solidaritatea, Pacea și Justiția Socială”.