Printati aceasta pagina

EVENIMENTE

dec 20, 2018

Noi finanțări europene la Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din SNSPA


Categorie: Alerte
Postat de: mihaela
Proiecte pe tema alegerilor europene din 2019 și a dezbaterilor privind viitorul Europei
 
 
Dorim să împărtășim cu voi vestea începerii din această toamnă a două noi proiecte cu finanțare europeană derulate de Centrul de Studii Europene, Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA).
 
Primul dintre acestea este dedicat implicării tinerilor în dezbaterile despre alegerile europene din 2019 și se numește „A New Narrative for EU Elections and Beyond: How to Engage Youth” și este finanțat de Comisia Europeană, prin programul ERASMUS+: „Key Action 2: Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici”. Proiectul se va derula în perioada septembrie 2018 – noiembrie 2019 și este coordonat de Centrul Român de Politici Europene (CRPE) România, în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și platforma civică Inter Alia (Grecia).  Mai multe detalii AICI.
 
Cel de-al doilea proiect este „A new narrative for Europe: Bringing More Union into The European Union” și este finanțat de Comisia Europeană, prin programul Europe for Citizens. Proiectul se va derula în perioada septembrie 2018 – noiembrie 2019. Obiectivele principale ale proiectului sunt promovarea cetățeniei europene, îmbunătățirea condițiilor de participare civică și democratică la nivelul Uniunii și includerea cetățenilor la dezbaterea viitorului Europei în contextul provocărilor euroscepticismului. Proiectul este coordonat de Centrul Român de Politici Europene (CRPE), în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) România, platforma civică Inter Alia (Grecia), Institutul de Politici Publice RiskMonitor (Bulgaria) și Institut für Europäische Politik (Germania). Mai multe detalii AICI.
 
În luna ianuarie 2019 Centrul de Studii Europene din cadrul DRIIE, SNSPA va lansa un apel de stagiari (Internship) pentru perioada martie-mai 2019 dedicat masteranzilor noștri de la toate specializările – pentru implicarea în activitățile de implementare a celor două proiecte. Vom reveni cu detalii necesare în curând!
 
Pentru detalii despre cele două proiecte puteți lua legătura cu Dr. Miruna Butnaru-Troncotă, coordonator: miruna.troncota@dri.snspa.ro