Printati aceasta pagina

EVENIMENTE

mar 15, 2018

Lansarea cărții Russia and the Former Soviet Space. Instrumentalizing Security, Legitimizing Intervention


Categorie: Alerte
Postat de: mihaela
Lansarea cărții Russia and the Former Soviet Space. Instrumentalizing Security, Legitimizing Intervention 
 
Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană va organiza marți, 20 martie 2018, ora 17.00 lansarea cărții Russia and the Former Soviet Space. Instrumentalizing Security, Legitimizing Intervention. Publicată la editura Cambridge Scholars Publishing, cartea este editată de cercetătorii Vasile Rotaru și Miruna Troncotă și aduce împreună autori din Rusia, Ucraina, Georgia, Armenia, Moldova, România, Germania și Marea Britanie.
 
Volumul reprezintă o contribuție recentă la dezbaterile academice pe tema factorilor care influențează politica externă contemporană a Rusiei. Mai exact, cartea abordează modul în care percepția anumitor amenințări a fost folosită de Rusia pentru legitimarea politicilor intervenționiste în spațiul ex-sovietic. Lucrarea arată că dimensiunea de securitate a fost folosită de Kremlin pentru a justifica în politica internă o serie de acțiuni agresive din vecinătate și că discursul de tipul ‘cetății asediate’ a fost larg instrumentalizat în cazul războaielor împotriva Georgiei și Ucrainei.
 
Cartea este rezultatul proiectului de cercetare, PN-II-TE-2014-4-0534, finanțat de CNCS – UEFISCDI, derulat în cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană din SNSPA în perioada 2015-2017.
 
Evenimentul se va desfășura la sala 428, et. 4, SNSPA (bd. Expoziției nr.30A).