Printati aceasta pagina

EVENIMENTE

feb 15, 2018

DRIIE lansează o nouă ediție a Programului de mentorat în carieră pentru masteranzi


Categorie: Alerte
Postat de: mihaela
Myth-Busting. O carieră europeană – miraj sau realitate?
Invitată specială – Daria Cătălui (practiciană în domeniul Cyber Security, cu experiență internațională)
Moderatoare: Dr. Miruna Troncotă (DRIIE)

În sistemul Bologna studiile de masterat sunt concepute ca principala punte spre construirea unei cariere în domeniul ales de fiecare student. Adică de aici începe specializarea. Dar să construiești o carieră în relațiile internaționale e o mare provocare – multe oportunități în toate direcțiile, multe miraje & multe capcane. Apar astfel o mulțime de dileme privind deciziile de carieră – de unde începi? Ce fel de specializare să alegi și cum să acumulezi experiența cerută? Ce abilități sunt cel mai bine evaluate în CV? Ce să eviți ca să nu pierzi energia? Cum faci diferența între un plan realist și o aspirație care nu ți se potrivește? Pentru a vă ajuta să răspundeți parțial acestor dileme, DRIIE lansează în acest semestru un program cu sesiuni lunare de mentorat în carieră, special creat pentru masteranzii de la toate specializările noastre de masterat. Motto-ul acestei serii de întâlniri curprinde principalele ingrediente ‘secrete’ ce stau în spatele unei cariere solide - Pasiune, învățare, tactică & practică. Despre ele vrem să discutăm mai aplicat, dar și despre oportunitățile de locuri de muncă ale momentului care pot fi de interes pentru voi.

Știm că te întrebi dacă ți se potrivește o carieră în străinătate sau dacă ar trebui să te axezi mai întâi pe o poziție în țară. 

Pe 22 februarie 2018 va avea aloc prima întâlnire din seria de programului mentorat și vom discuta despre oportunitățile dar și capcanele unei cariere europene și o vom avea ca invitată pe Daria Cătălui, practiciană și cercetătoare în domeniul securității cibernetice, care lucrează în prezent la Bruxelles. 

Intrarea este liberă, dar pentru a pregăti sala îi rugăm pe cei interesați să confirme participarea cu un email la adresa: miruna.troncota@dri.snspa.ro. 

Pe baza feed –back-ului vostru vom decide și tematicile următoarelor sesiuni de mentorat. Vă așteptăm cu interes la prima ediție din acest an a programului de mentorat în carieră al DRIIE!
 
Bio Special Guest
 
Daria Cătălui este o practiciană în securitatea informatică cu peste 7 ani experiență în administrația europeană, mai exact în ENISA-EU, Agenția Uniunii Europene pentru Securitatea Rețelelor și a Informațiilor. În prezent lucrează la Bruxelles. Aceasta coordonează creșterea Lunii Europene de Securitate cibernetică, care a crescut de la proiecte pilot în 7 țări până la 32 de campanii depline. Daria este în prezent implicată și în cercetarea educațională, (cercetare și metode de învățare prin intermediul tehnologiei – studii doctorale la Universitatea Leicester, Marea Britanie). Domeniile de interes pe care se bazează cercetarea sunt gamificarea și formarea și conștientizarea cibernetică. 
Despre Programul de Mentorat în Carieră DRIIE

Este un proiect construit pe baza unei prime ediții pilot realizată în 2017. Cele 4 sesiuni din cadrul acestui program din 2018 vor să se adreseze direct nevoilor de consiliere în carieră ale studenților DRIIE și au drept obiectiv principal facilitarea dialogului dintre studenții interesați de domeniul relațiilor internaționale, al diplomației, negocierii sau securității și experți cu experiență în țară și în administrația europeană. Dorim de asemenea să cream o conexiune între alumni DRIIE care deja lucrează în domeniu și actualii noștri studenți. Vrem ca discuțiile să aibă loc într-o atmosferă degajată, bazată pe dialogul liber cu invitații, în care principalii beneficiari să fiți voi. Programul este coordonat de Dr. Miruna Troncotă, lector DRIIE, în cooperare cu membri Clubului Alumni DRIIE.