Printati aceasta pagina

EVENIMENTE

mai 31, 2017

Profesorul Juan Fernando Galván Reula, Doctor Honoris Causa al SNSPA


Categorie: Alerte
Postat de: mihaela

Miercuri, 7 iunie 2017, Şcoala Naţională de Studii Politice si Administrative (SNSPA) va acorda înalta distincţie de Doctor Honoris Causa profesorului Juan Fernando Galván Reula, rector al Universităţii din Alcalá şi preşedinte al Forului Academic Permanent America Latină și Caraibe – Uniunea Europeană. Evenimentul va avea loc la sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A, sector 1), etaj 8, Sala 804, începând cu ora 16.30.

Vă rugăm să confirmaţi participarea, completând, până marţi, 6 iunie 2017, formularul pe care îl găsiți pe următoarea pagină: http://www.snspa.ro/snspa/info-snspa/comunicate-de-presa/item/1402-profesorul-juan-fernando-galvan-reula-doctor-honoris-causa-al-snspa

Juan Fernando Galvan Reula este o personalitate a vieții academice spaniole și latinoamericane, Rector al Universității din Alcala de Henares și Președinte al Forului Academic Permanent America Latină și Caraibe – Uniunea Europeană.

Profesorul Galvan Reula deține Masteratul (1979) și Doctoratul în engleză (1981) de la Universitatea din La Laguna, Tenerife, unde a fost numit, în 1990, profesor universitar în limba engleză și Șef al Catedrei de Limba Engleză. Din 1994 este profesor universitar la Universitatea din Alcalá, Madrid, unde a deținut pe parcursul anilor mai multe funcții administrative, precum Șef al Catedrei de Limbi Moderne (1995-2002), Vicerector pentru departamente (2002-2006) și Vicerector pentru Planificarea Academică și Personal (2006-2008). El este în prezent rector al Universității din Alcalá, ales pentru perioada 2010-2014, și reales pentru al doilea mandat între 2014-2018. Mai mult, profesorul Galvan Reula este membru în organe de conducere ale unor asociații internaționale din mediul academic, precum Asociația Internațională a Președinților de Universități sau Forul Academic Permanent America Latină și Caraibe – Uniunea Europeană.

Juan Fernando Galvan Reula a fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa de către Universitatea din
Glasgow (DLitt, 2012), Universitatea Națională Autonomă din Nicaragua din León (2012), Universitatea Națională din Villarrica del Espíritu Santo din Paraguay (2014) și Universitatea San Sebastián din Chile (2016). De asemenea, i-au fost acordate numeroase distincții academice de către universități din Germania, Marea Britanie, Rusia, Spania, Chile, Columbia, Nicaragua, Paraguay sau Republica Dominicană.


Este autor a mai multe de 200 de publicații, printre care enumerăm Învățământul superior global: o perspectivă din Spania (2016), Zece provocări pentru universitățile ibero-americane pe orizontul 2031 (2015), Predarea și cercetarea universitară în spațiul ibero-american (2014), Dezvoltarea spațiului euro-latinoamerican al învățământului superior. Politici, programe și mecanisme. Mobilitate, recunoașterea calificărilor, diplome (2013) sau Acreditarea cadrelor didactice universitare din Spania (2011).


Profesorul Galvan Reula a susținut mai mult de o sută de cursuri, prelegeri sau seminarii în universități din Spania, cât și din alte state dintre care amintim exemplele din din Albania, la Vlora; din Bulgaria, la Sofia; din Chile, la Santiago de Chile, la Pontificia Catolică Universidad de Chile, La Serena și San Sebastián; din Republica Dominicană, la Universitatea Națională Pedro Henríquez Ureña; din Finlanda, la Helsinki; din Germania, la Humboldt Universität, Berlin; din Irlanda, la Limerick și Dun Laoghaire; din Italia, la Pescara, Torino și L'Aquila; din Mexic, la CETYS, Guadalajara, Guanajuato, Puebla, UNAM și Veracruzana; din Nicaragua, la León; din Polonia, la Wroclaw și Opole; din România, la Timișoara; din Slovenia, la Ljubljana și Maribor; din Turcia, la Hacettepe, Ankara; din Regatul Unit, la Leicester, Cardiff, Glasgow și Oxford sau din SUA, la Brigham Young și Duke.


Contribuția sa în procesul de internaționalizare a învățământului superior în spațiul eurolatinoamerican este una semnificativă atât prin activitatea pe care o desfășoară în cadrul Consiliului Academic Biregional al Forului Academic Permanent America Latină și Caraibe – Uniunea Europeană, cât și prin activitățile pe care le conduce în cadrul Universității din Alcala, consolidând relațiile academice cu universități din cele două regiuni sau crescând numărul mobilităților studențești și ale personalului didactic.