Printati aceasta pagina

Testimoniale

Monica Oproiu - absolventă, cercetător postdoctoral SNSPA

"Programul masteral Analiza şi soluţionarea conflictelor m-a ajutat să îmi consolidez cunoştinţele în domeniul Relaţiilor internaţionale şi să aprofundez un domeniu mai puţin explorat în România, însă deosebit de important în contextul actual. Pe parcursul studiilor masterale am beneficiat de experienţa, dar si deschiderea la dialog a profesorilor mei, de o bună relaţie cu conducerea Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană şi, în general, de sentimentul că fac o investiţie valoroasă pentru viitorul meu. Mai mult, accesul la facilităţi academice esenţiale pentru studiu, calitatea profesorilor şi a cursurilor, precum şi faptul că am beneficiat de bursă de studiu pe parcursul masterului au făcut ca experienţa mea la DRIIE să fie una memorabilă şi pe care o recomand oricui.

Cunostintele acumulate si competentele dezvoltate pe parcursul acestui program masteral m-au ajutat mai tarziu sa particip cu succes la Concursul de admitere in Corpul diplomatic si consular al Romaniei, organizat de Ministerul Afacerilor Externe."

Luiza Soare - masterandă, Evaluarea Politicilor şi Programelor Publice Europene

"Ceea ce face masteratul de EPPPE deosebit este faptul că reuşeşte să realizeze o concordanţă între teoriile şi practicile de evaluare, atât prin modul de organizare şi de desfăşurare a cursurilor şi seminariilor, cât şi prin numeroasele oportunităţi de implicare a masteranzilor în diverse proiecte şi activităţi legate de procesul de evaluare a proiectelor sau programelor publice puse la dispoziţie în special prin practicile de specialitate.

Pe lângă caracterul aplicativ, un mare avantaj al acestui masterat este acela că oferă o calificare definită în COR, care poate facilita inserţia pe piaţa muncii".

Radu Cupcea - masterand, Politică şi Economie Europeană

"Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative este un brand, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană e o piesă importantă a acestuia. Mă bucur că fac parte din el, din modelul european de educaţie universitară al României.

Când am venit prima dată la DRIIE, recunosc faptul că am rămas un pic surprins de modul cum se învaţă aici. La scurt timp am constatat că libertatea în acţiune, mesele de dialog, dezbaterile şi exerciţiile de exprimare în plus faţă de modelul clasic, sunt cele mai potrivite pentru o carieră de succes."

Raluca Georgiana Săftescu - masterandă, Diplomaţie şi Negocieri

"Programul masteral „Diplomaţie şi Negocieri" a devenit operaţional în toamna anului 2013 şi reprezintă o continuare fascinantă a studiilor, oferind cursuri de instruire şi perfecţionare profesională, posibilitatea de a participa la conferinţe sau prelegeri, interacţiuni cu personalităţi ce activează în domeniul diplomatic. Cum diplomaţia nu este o ştiinţă exactă, iar incidentele neaşteptate pot avea loc în orice moment, aprofundarea unor teme precum teoria şi istoria relaţiilor internaţionale, tehnici diplomatice, drept internaţional public, negocieri internaţionale, analiza şi soluţionarea conflictelor constituie o obligaţie pentru cei interesaţi de administrarea afacerilor internaţionale, precum şi de reglementarea raporturilor între state."

Alexandra Cazacu - masterandă Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană

"Sunt studenta la masterul de RIIE, anul 2 şi momentan urmez programul de mobilitate Erasmus, la Universitatea Westfälische Wilhelms-Universität Münster, Germania. Consider ca SNSPA, DRIIE detine cea mai buna oferta de masterate din Bucuresti pentru RIIE (Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană). Imi sustin aceasta parere datorita experientelor mele la alte facultati din acest domeniu, din capitala. Majoritatea profesorilor au experientă internatională, sunt deschisi spre nou, dornici sa sustina dezvoltarea academica si să aplice o metodologie de predare la nivel european.

Cursurile sunt destul de variate si ofera studentului o buna perspectiva de ansamblu a ceea ce inseamna relatiile internationale si Uniunea Europeana. Imi place faptul ca ni se ofera posibilitatea de a ne alege cursurile. De asemenea, imi place ca in cadrul DRIIE se pune accentul pe practica, pe platforma interna a departamentului sunt rulate mereu anunturi de practici care au loc in cadrul DRIIE sau la diverse institutii si organe ale statului."

Georgiana Slave - masterandă Analiza şi Soluţionarea Conflictelor

"Analiza şi Soluţionarea Conflictelor este genul de program masteral pe care doreşti să îl urmezi atunci când ai o pasiune pentru istorie dar eşti la curent cu tot ce se întâmplă în jurul tău, pe plan intern şi extern, atunci când cunoşti teoriile politice şi teoriile internaţionale dar eşti destul de pragmatic încât să înţelegi că acestea nu se aplică în forma lor pură. Şi garantat îţi va plăcea pentru că oamenii pe care îi vei întâlni aici sunt personalităţi care deja aplică ceea ce teoria ne învaţă pe noi, astfel că au şi know-how-ul dar şi experienţa implementării."